Колко време отнема на присадката на венците да заздрави?

присадката на венците е вид стоматологична хирургия, извършена за коригиране на ефектите на рецесията на венците. Това е бърза и сравнително проста операция, при която пародонтистът премахва здравата тъкан на венците от покрива на устата и я използва за изграждане на дъвка обратно там далеч, излагайки повече от зъба в корена. Това може да причини повишена чувствителност, особено когато ядете или пиете горещи или студени храни. Тъй като рецесията на венците има тенденция да се случва бавно, много хора не осъзнават, че това им се случва.

Ако не се лекува, рецесията на венците в крайна сметка може да доведе до загуба на зъби.

Някои хора решат да се справят Имайте присадка на венците по козметични причини, като например да имате по -добра усмивка; Докато за други е необходим присадник на венците, за да се предпази открития зъб от увреждане и да се поправи всички вече нанесени щети.

Има различни присадки на венците, а видът на извършената операция зависи от степента и Тежест на щетите и индивидуалните нужди на човек.

Периодонтистът ще обсъди различните видове операция, налична с човека, за да реши коя опция е най -подходяща.

Преди да започнете присадката на венците , пародонтистът ще прилага локален анестетик за изтръпване на зоната, така че процедурата да не боли.

Те могат също да повдигнат част от съществуващата дъвка, за да изложи корена на зъба и да го почистят.

Трите различни вида операция на присадката на венците са:

присадки на съединителната тъкан

В тази процедура пародонтистът:

 • премахва тъканта От покрива на устата, като правите клап и приемане на тъкан отдолу от горния слой
 • Зашива тъканта върху съществуващата тъкан на дъвка, за да покрие открития зъб ro OT
 • Зашива клапата на покрива на устата, откъдето са взели тъканта

свободни гингивални присадки

Това е предпочитаният метод за хора с тънки венци, които се нуждаят от допълнителна тъкан, за да разширят венците.

В тази процедура пародонтистът:

 • премахва тъканта директно от горния слой тъкан на покрива на The Уста
 • Зашива тази тъкан към съществуващата зона на венците

педикула (странични) присадки

Това е предпочитаният метод за хората, които имат много от много от хората, които имат много от много тъкан на венците, растяща близо до открития зъб.

В тази процедура пародонтистът:

 • Тъкан от присадките от венеца около или близо до зъба, изискващ лечение
 • Само частично отрязва тази тъкан, поддържайки едния ръб, прикрепен
 • разтяга тъканта върху или надолу, покривайки открития корен на зъба и го държи на място с шевове

пародонтатор може да източи тъканта от тъканна банка, а не да отстранява тъканта на венците от устата на човек.

PR EPARING за операция на присаждане на венците

След като човекът и техният зъболекар са разгледали всички варианти и са решили вида на операцията, няма много неща, които човек трябва да направи, за да се подготви за процедурата.

Въпреки това е от съществено значение да се гарантира, че член на семейството или приятел е на разположение да шофира до и от срещата.

Това е важно, тъй като лекарството за болка, предписано за управление на дискомфорта, означава, че е опасно за човек, който има операция на присаждане на венци за шофиране.

Хората, които получават присадки на венците, ще могат да се приберат веднага след процедурата. Пародонтистът ще обсъди всички инструкции за последващи грижи, за да гарантира успешно заздравяването на присадката.

Възстановяване

човек може да помогне за възстановяване чрез:

 • Избягване на флаширане или Четкане на мястото на лечение
 • Използване на специална промиване на устата, която контролира натрупването на плака
 • Вземане на антибиотици за намаляване на риска от инфекция
 • Избягване на напрегнати упражнения
 • Избягване на храни, които е трудно да се ядат
 • Ядене на меки, хладни храни, например, сладолед, макаронени изделия, яйца, кисело мляко и меко сирене
 • Избягвайте пушенето

Болката и дискомфортът, който човек изпитва, ще варират. Ако пародонтистът използва тъкан от тъканна банка, например, човек трябва да изпитва минимална болка. Ако премахнат тъканта от покрива на устата, човек може да почувства болка за няколко дни.

Процесът на заздравяване често е бърз, като отнема 1 до 2 седмици, за да се излекува напълно устата, но може да отнеме повече време. Хората могат да приемат обезболяващи или лекарства, отпускани по лекарско предписание, за да помогнат за управление на всеки дискомфорт.

След процедурата зъбите могат да се чувстват по-чувствителни от обикновено, особено за горещи и студени храни и хора може да се възползва от използването на десенсилизираща паста за зъби или вода за уста.

Повечето хора могат да се върнат на работа на следващия ден.

човек вероятно ще има проследяване на своя зъболекар след операция, за да провери Процесът на изцеление напредва както трябва. Зъболекарят може също да премахне всички шевове, ако е необходимо.

венците не само ще изглеждат различно след операцията, но и могат да се чувстват по -стегнати и по -твърди.

Има ли усложнения?

Усложненията на операцията на присадката на венците са минимални и нечести.

обаче е възможно хората да изпитат следното:

 • кървящи венци
 • подути венци
 • Усещане на зъбите (макар че това трябва да е само временно)
 • Чувствителни зъби
 • Пространства, появяващи се между зъбите
 • Инфекция

Понякога тъканта на присадката може да не се прикрепи правилно към мястото на присадката. Това е много рядко, но ако това се случи, човек може да изисква повторна операция.

Някои хора не харесват начина, по който усмивката им се грижи за операцията на присаждането на венците. In these situations, the periodontist may be able to reshape the gums to help change the way they look.

When to seek help

People should call their dentist as soon as possible if they Забележете всякакви симптоми, които предполагат, че венците са се заразили след операцията.

Симптомите на инфекция включват:

 • кървене, което продължава повече от 20 минути, въпреки прилагането на налягане
 • Неочаквана болка, подуване и синини
 • Треска и гной

Разходи и застраховка

операцията на присаждането на венците варира в цената.

Процедурната цена обикновено зависи от вида на необходимата операция.

Хората може да могат да получат цялата или част от операцията, платена от техните застрахователи, ако имат стоматологична застраховка. Застрахователните компании могат да предоставят прогнози, за да дадат представа за общите разходи.

Необходимо ли е?

Човек, който решава дали да има операция на присаждане на венците, трябва да вземе предвид следното:

 • Алтернативни лечения: Това може да включва извличане на зъб, ако рецесията на венците вече е тежка.
 • Цената на операцията: Ако човек обмисля операция само по козметични причини, вероятно ще трябва да покрие Разходи за операцията от собствения им джоб.
 • Рискове от не лечение: Необработената рецесия на венците могат да доведат до тежка болест на венците и евентуална загуба на зъби. Болестта на венците също може да причини допълнителни проблеми, като сърдечно -съдови заболявания и диабет.

Чрез поддържане на добра орална хигиена и посещение на зъболекар за рутинни прегледи редовно, човек може да намали риска си за развитие на болестта на венците и улавянето й рано трябва да започне да се развива.

Извличане

Хирургията на присадката на венците е процедура, която помага за възстановяване на венците, които са износени, може да помогне за защита на зъбите, и подобрете появата на усмивката на човек.

Налични са различни видове операция на присадката на венците. Всички са сравнително лесни процедури с минимален риск от всякакви усложнения.

хората могат да почувстват някакъв в-лосс коментари дискомфорт след операцията, но трябва да се възстановят в рамките на 2 седмици.

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и рисуват само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents